Sópermet tesztek

Napjaink egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó környezetállóság tesztje a sópermet vizsgálat.  Laborhálózatunkban megtalálható az a kamra, amivel a Volvo különleges vizsgálati szabványának meg lehet felelni. A tesztek sokszínűségét jól mutatja, hogy partnerlaborjaink több mint 70 különbözõ vizsgálati szabványnak az elvárásait tudják teljesíteni.

 

Sópermet kamráinkban letesztelheti, hogy az ön gyártmánya miképp áll ellen a korrózió okozta hatásoknak. A vizsgálótérbe helyezett minták korrozív közegben tartózkodnak, melyről a sóval vegyített vízpermet gondoskodik. A készülék a kamra hőmérsékletét, páratartalmát is képes szabályozni, a sópermet mellett.

A korrózióról mindenki hallott, a rozsda kíméletlenül támad minden fém felületet. Nem csupán esztétikai hibát okoz – a korrózió roncsolja a fémek szerkezetét, ezzel gyengítve annak minőségét. A rozsdás fémek nem képesek akkora terhelést elviselni mint a még nem roncsolódott fémek. A korrózió mértékét befolyásolja a páratartalom, és a hőmérséklet is, kamráinkban ezek változtatására is van lehetõség.

Kapcsolódó szabványok a teljesség igénye nélkül: ISO 9227, JIS Z2371, SES N3133, ASTM B287

 

Ascott sópermet kamrák

Mikroprocesszoros vezérlésû hagyományos sópermet kamra sorozat, mely alkalmas az évtizedek óta töretlen népszerûségnek örvendõ egyszerû sóködteszt elvégzésére. A készülékek célja ugyanaz: gyors, könnyen összehasonlítható eredmény a bevonatolási eljárások hatékonyságát illetõen.

Ascott ciklikus sópermet kamrák

Mikroprocesszoros vezérlésû Ascott ciklikus kamrák alkalmasak a ciklikus és az egyszerû sópermet tesztek elvégzésére. Egyszerû programozhatóság, designos kivitel!

KÉPZÉS

Reológia (MFI)

Itt találja a Reológia témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Folyásindex-mérő berendezések (MFI)
MFI mérés elvégzésének a menete
Mérés kiértékelése
Termékminősítési reológia mérések