Hősokk teszt

Egy fagyos téli reggelen az autó elindítása után az alkatrészek néhány perc alatt akár több mint 100°C-ot melegedhetnek. Ez a hirtelen hőmérsékletváltozás az anyagok gyorsabb tönkremenetelét eredményezheti. Ennek a hatásnak a modellezésére fejlesztették ki a hősokk kamrákat, ahol másodpercek alatt akár 300°C-os hõmérséklet különbséggel is lehet sokkolni a mintákat.

Nyáron is hatalmas stressz érheti a gépjármű kényes alkatrészeit, mint például a szélvédőt, amikor a 30-40 fokos hõségben bekapcsoljuk a klímát. A rossz minőségű üveg megrepedhet, de akár be is robbanhat a hirtelen stressztől. Hasonló effektust láthatunk a járólapokon, repedezett utakon – gyakran nem a rázkódás okozza a repedéseket, hanem a hősokk.

Kapcsolódó szabványok a teljesség igénye nélkül: IEC 60068-2-1 Test AIEC 60721- 4BS 2011DIN 40046, DIN 72300-4MIL-STD-810MIL-E-5272

 

Angelantoni hõ- és klímakamrák

Szeretné tesztelni, hogyan viselkedik terméke az idõjárási viszonyok hatása alatt? Szeretné mindeközben monitorozni a kamrába tett (elektronikai) terméke mûködési paramétereit? Az Angelantoni kamrákat erre tervezték. Újdonság az a távfelügyeleti rendszer, melyen át a mûködés, s kamra mûszaki állapota is nyomon követhetõ. Nincs megállás, 0/24, 7/365 üzem!

KÉPZÉS

Reológia (MFI)

Itt találja a Reológia témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Folyásindex-mérő berendezések (MFI)
MFI mérés elvégzésének a menete
Mérés kiértékelése
Termékminősítési reológia mérések