3D minták xenonlámpás tesztje

Gyakori probléma, hogy nincs lehetőség mintapanelek létrehozására az adott anyag jellegzetessége miatt. Ezen problémák egyszerű megoldását teszi lehetõvé a SunTest készülék, ahova változatos méretű és alakú mintákat lehet behelyezni, anélkül, hogy a xenonlámpák spektruma és fényerőssége jelentõsen módosulna.

Azon termékek esetében, melyekből nem lehet paneles mintát készíteni, olyan készülékre van szükség, mely a vizsgálatot egy 3 dimenziós mintán is képes elvégezni.

A csomagolóanyagokat, műanyag termékeket, de még az élelmiszeripari termékeket is vizsgálják xenon lámpás készülék segítségével. Bosszantó, ha megsárgul az ablakpárkányon a fehér színû virágtartó. Ezt az ablaküveg által áteresztett napfény okozhatja. A műanyag kerti bútorok is fakulnak az idõ során, és a napfény miatt roncsolódó anyag elöregszik – a szék lába eltörhet a benne ülõ ember súlya alatt. Vizsgálat során különféle szűrõk segítségével képesek vagyunk többféle napfényt szimulálni, úgy mint: szabadtéri napfény, ablaküveg mögötti napfény, üzleti megvilágítás stb. Ezeknek a fényeknek a roncsoló hatása más és más, a gyártóknak így vizsgálni kell azt, hogy termékük miképp áll ellen a különbözõ hatásoknak.

Kapcsolódó szabványok a teljesség igénye nélkül: ASTM G151ASTM G155ISO 11341ISO 105-B02ISO 4892-2

 

Atlas Suntest CPS+

A SunTest CPS+ kisméretû készülék, viszont minden olyan tudással rendelkezik, mint a nagyok, így ideális választás azon laborok számára, akik kisméretû mintákat szeretnének tesztelni.
Valamint olyan speciális vizsgálatok elvégzésére is alkalmas, mint például az elárasztásos tesztek, vagy az alacsony hõfokon történõ mintavizsgálat.

Atlas Suntest XLS+

 Vízszintes mintatartós készülék, amely szabálytalan alakú minták vizsgálatára alkalmas, így megfelelõ választás a kozmetikai, autó, textil, gyógyszer, nyomda, számítástechnikai és élelmiszeripar számára is. Mérete lehetõvé teszi, hogy a kisebb laboroknak is megbízható készüléke legyen, ugyanakkor a CPS+-nál nagyobb mintatere kiszélesíti a felhasználhatóságát. Az opcionális tartozékokkal, minst SunFlood, SunCool stb. szinte minden igényt ki tud elégíteni.

Atlas Suntest XXL+

Középkategóriás kalibrálható készülék, speciális kiépítés 3 fényforrással, vízszintes, nagy mélységû mintatartóval, mintamozgató egységgel (opciós).

KÉPZÉS

Reológia (MFI)

Itt találja a Reológia témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Folyásindex-mérő berendezések (MFI)
MFI mérés elvégzésének a menete
Mérés kiértékelése
Termékminősítési reológia mérések