Üvegvizsgálat

A testORG kínálatán belül számos üvegvizsgálati megoldást nyújtunk Önnek. Gyorsított idõjárásállósági vizsgálataink során megállapítható a legyártott üvegrõl, hogy az évek során tapasztalható napfény sugárzás milyen változásokat  idéz elõ rajta. Hõsokk tesztjeink során megvizsgálható, hogy az üvegtábla miképp reagál a hirtelen bekövetkezõ, nagy mértékû hõmérséklet változásra.

 

A mindennapok során gépjármûvek milliói találkoznak ilyen hatásokkal. Például 30 fokos melegben a klímát bekapcsolva, vagy épp télen a fûtött garázsból a mínusz 20 fokos beállóra állva. A szélvédõknek ilyenkor is, éveken át állniuk kell a környezeti viszontagságokat. Elég egy repedés, és a gyenge minõségû szélvédõ berobban az utastérbe.

Vezetés során fontos, hogy a sofõr megfelelõ látási viszonyokkal találkozzon, ilyenkor elengedhetetlen, hogy minõségi üveg kerüljön az autóba. Ha az üveg az elõírt módon töri és tükrözi a fényt, biztosítva van, hogy a vezetõt nem vakítják el az aktuális fényviszonyok. Fényesség és színméréseink során ezzel kapcsolatban kaphatunk részletesebb képet az üvegrõl.

A savas esõ maró hatásai nem csupán a karosszériát és annak bevonatát roncsolhatják – az így keletkezõ alacsony pH-jú savas környezet az ablaküveget is tönkreteheti. Ezen élethelyzet mesterséges vizsgálatára Kesternich teszt során van lehetõség.


KÉPZÉS

Reológia (MFI)

Itt találja a Reológia témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Folyásindex-mérő berendezések (MFI)
MFI mérés elvégzésének a menete
Mérés kiértékelése
Termékminősítési reológia mérések