Szín-, és fényességmérés

Hordozható színazonosító, 45°-os és diffúz színmérõ

Hordozható színmérõ a gyöngyház színek mérésére

Non-kontakt színmérés

Készülékparkunk segítségével szinte bármilyen felületrõl megállapítjuk Önnek, hogy mik a pontos szín koordinátái, és fényességértéke. Szín- és fényességmérés eszközei:  diffúz és 0/45-s geometriájú spektrofotométerek; non-kontakt színmérõ; koloriméter; fényességmérõk; fénykabinok a festékek, lakkok, mûanyagok, jármûipar...

 

 

Ha egy bútor sarkával leütjük a falat egy szobában, nagyon hasznos, ha van javítófesték – igen ám, de általában az árnyalat a javítás után eltér. Ez a bosszantó esztétika hiba gyakori eset, és persze senki sem emlékszik mi volt a pontos szín neve, esetleg kódja. Ha egy gépjármû karosszéria-elemével történik hasonló baleset, a javítási költségek az egekbe szöknek. A színmérés segít az ilyen, és vagy ehhez hasonló esetekben. Pontos adatokat tudunk megmondani egy felület színérõl a mérés után.

 

A fényességmérésre akkor lehet sor, amikor például egy autóüveg becsillanó tükrözõdésére vagyunk kíváncsiak. Ha az üveg nem megfelelõ módon reagál a felületére érkezõ fénysugárra, akkor becsillan a felület, ami vezetés közben elvakíthat, és balesetveszélyes lehet. Ezért a gyártók rendszeres fényességméréssel ellenõrzik, hogy a gyártott üveg megfelelõ módon reagál-e a különbözõ szögben beesõ fényre.


KÉPZÉS

Reológia (MFI)

Itt találja a Reológia témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Folyásindex-mérő berendezések (MFI)
MFI mérés elvégzésének a menete
Mérés kiértékelése
Termékminősítési reológia mérések