Klímavizsgálat

A klímatesztek nagy méretválasztéka lehetővé teszi, hogy az apró alkatrészektõl kezdve egészen egy komplett karosszériáig bármi tesztelhetõ legyen. A technika fejlődésének (és a mikroprocesszoros vezérlésnek) köszönhetõen ugyanis napjaink modern kamráiban már csak a fantázia szab határt a tesztelésnek.

 

Egy termék az életútja során változó klimatikus hatásokkal találkozik. Mind hőmérséklet, mind páratartalom tekintetében képesnek kell lennie a terméknek bizonyos határok között a megfelelő működést biztosítani. Az ilyen hatásokat klímakamrákban tudjuk előidézni, és így megfigyelni, miképp reagál a vizsgált minta a magas hőmérsékletre, vagy épp a magas páratartalomra. Egy európai gyárban gyártott autó elkerülhet a világ másik pontjára is, és az alkatrészeknek ki kell bírniuk a sivatagi hőséget, a sarkvidéki fagyot, vagy a szubtrópusi nedves meleget is.

Kapcsolódó szabványok: IEC 60068, IEC 600721, IEC 68-2, DIN 40046, DIN 50016, DIN 50014

 

Angelantoni hõ- és klímakamrák

Szeretné tesztelni, hogyan viselkedik terméke az idõjárási viszonyok hatása alatt? Szeretné mindeközben monitorozni a kamrába tett (elektronikai) terméke mûködési paramétereit? Az Angelantoni kamrákat erre tervezték. Újdonság az a távfelügyeleti rendszer, melyen át a mûködés, s kamra mûszaki állapota is nyomon követhetõ. Nincs megállás, 0/24, 7/365 üzem!

KÉPZÉS

Reológia (MFI)

Itt találja a Reológia témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Folyásindex-mérő berendezések (MFI)
MFI mérés elvégzésének a menete
Mérés kiértékelése
Termékminősítési reológia mérések