Sópermet vizsgálat/korrózióvizsgálat az ATESTOR-nál!

A sópermet kamrákban végzett korrózióvizsgálatok sokat változtak az elmúlt 15-20 évben, bonyolultabbak és összetettebbek lettek. Erre a változásra azonban szükség is volt, hiszen az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatokhoz képest a ciklikus, gyakran klimatikus elemmel társított tesztek sokkal jobban hasonlítanak a valóságban a terméket ért behatásokra, mint az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatok.
A legnagyobb fejlesztéseket kétségtelenül az autóipar követelte meg, megjelentek a márkaspecifikus szabványok (pl.: Renault, Volkswagen, Audi, Volvo, GMW), illetve nemzetközi szabványok, mint a DIN, ISO és IEC tesztek. Azonban sok esetben a tesztek leírásai azok értelmezéséhez már nem adnak egyértelmű utasításokat. Így fordulhat elő, hogy két külön helyszínen, eltérő kamratípusban más-más végeredmény alakul ki.

De vajon kinek van igaza?
 
Végső soron a vevőnek, aki, ha nem találkozik az általunk végzett teszttel, akkor az előre tervezett költségektől eltérően komoly extra kiadásokkal és energiaráfordítással számolhat.
 
Vegye igénybe TestOrg bérmérés szolgáltatásunkat, Mi segítünk értelmezni az egyes szabványokat és azok lebonyolításában is a rendelkezésére állunk, mindezt ténylegesen a tesztparamétereknek megfelelő készülékek használatával!
Miért fontos a megfelelő készülék?
 
A sópermet teszteknél a tesztparaméterek legkisebb eltérései is komoly eredményváltozást jelent, amely végső soron azt eredményezheti, hogy az Önök sópermet tesztjén megfelelt a minta, a vevő saját tesztjén viszont nem. Erről korábban már készült egy részletes leírás, amely ITT olvasható.
Jelenleg speciális autóipari szabványoknak megfelelő korrózióvizsgáló kamrák elvétve elérhetőek Európában. Azok számára pedig akik nem a megfelelő sópermet kamrával rendelkeznek, vagy épp egyáltalán nincs ilyen készülékük, nehéz dolguk van megfelelő labort és kamrát találni.
 
Ennek tükrében is örömmel jelenthetjük, hogy cégünk bővíti laborkapacitásait, így 2020. december közepétől két darab 1000 literes speciális autóipari szabványokat teljesítő sópermet kamrával szélesítjük portfóliónkat és állunk rendelkezésre ügyfeleink igényeinek kiszolgálására.
A teljesség igénye nélkül az alábbi szabványok szerinti sópermet kamrás vizsgálatokat tudunk végezni:

ISO 9227
ASTM B117
DIN 50 017 (KFW, KK, KTW)
DIN 50 021
DIN 50 014
ISO 6270-2 (AHT, AT, CH)
VDA 621-421
VDA 621-415
CCT-1
CCT-2
CCT-4
D17 2028
Renault ECC1
GMW 14872
IEC 60068-2-52
EN 60068-2-11
ISO 11997 (cycle A; cycle B; cycle D)
JASO M609
JASO M610
PVW 1210 (PV1210)
Toyota TSH1555G (Method C)
 
Nincs a felsorolásban az Ön által keresett szabvány? Írjon emailt az testorg@atestor.hu e-mail címre, vagy hívjon minket a +36 1 319 1 319 telefonszámon.
 
További kérdés, kérés esetén kérem keressen bizalommal!
 Sinka Dániel


Sinka Dániel

Mérnök üzletkötő 
Telefon: +36 (1) 646 4539 
E-mail: sinka.daniel@atestor.hu

KÉPZÉS

Reológia (MFI)

Itt találja a Reológia témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Folyásindex-mérő berendezések (MFI)
MFI mérés elvégzésének a menete
Mérés kiértékelése
Termékminősítési reológia mérések