blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
Megvalósult tesztek
Nyomtat Elküld

"A vizsgálati feladat ismeretében Önnel közösen megtervezzük a tesz(tek)et, majd leszervezzük, elvégezzük őket. Komplett dokumentációt adunk magyar illetve angol nyelven, s mindez nem kerül többe mint a laborok díja."

testORG - vizsgálatok tesztre szabva!

 

Volfrám és réz elektródák összetételének meghatározása pásztázó elektronmikroszkóppal (SEM)

Provertha Electronic Components Zrt.

Egy partnercégünk anyagösszetétel vizsgálatának lehetőségével kereste meg az Atestor Kft.-t. A cég kompaktáló berendezésekben az erek összehegesztésére volfrám és réz elektródákat használ, annak függvényében, hogy milyen terméket szeretnének hegeszteni. A cég minőségügyi osztályán felmerült a kérdés, hogy a felhasznált elektródák beszállítóját le tudják-e valahogy ellenőrizni, azaz vajon ténylegesen nagytisztaságú volfrám és réz elektródákat szállítanak-e be a számukra?

Részletek itt...

 

 

Kültéri PVC burkolatok fejlesztése - Napfényállóság teszt

Graboplast Rt.

A PVC padlógyártás területén piacvezető Graboplast Rt. kültéri burkolatok fejlesztésének érdekében számos vizsgálatot végez, illetve végeztet vizsgáló intézetekkel. Az egyik nagyon fontos követelmény az UV- és napfényállóság, mely következtében felkérte  az Atestor Kft. szervezetét, mint az Atlas MTT hazai képviseletét, hogy vizsgálja meg a Nap sugárzási teljesítményének hatását a kültéri burkolatokon.

Részletek itt...

 


 

Kisfeszültségű villamos szekrény tesztje

MVM-OVIT Villamostávvezeték Zrt.

Az MVM-OVIT villamosáram szolgáltató cég saját gyártású, kisfeszültségű villamos szekrényének értékesítéséhez szükség volt a CE jelölésre. Ennek megszerzéséhez több teszten is át kellett esniük a szekrényeknek, mint például sópermet teszt, IP vizsgálat, ejtési teszt, a bevonat korrózióállóság vizsgálata stb.

Részletek itt...

 


 

Ezüstözött textil szál vizsgálata

Szegedi Egyetem, Dudás Tünde doktorandusz

Tünde a polimerekre felvitt ezüst mennyiségének, a használat során bekövetkező változását kutatja doktorandusz hallgatóként a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. A szálakon olyan kis mennyiségű ezüst van, hogy a hagyományos tömegmérési módszereket nem lehet alkalmazni. Erre megoldásként az Oxford XStrata 920-as készüléket biztosítottuk, mellyel pontszerű mérés során pozicionálható volt, hogy pontosan hol szeretnénk mérni.

Részletek itt...

 


 

Autóüveg napfényes tesztje

Salgglas Üvegipari Zrt.

A salgótarjáni Salgglas Üvegipari Zrt. Új Széchényi terv beruházásból több milliárdos fejlesztést hajtott végre autó szélvédő gyárán. A PV3930 (Florida-teszt) és PV3929 (Kalahari-teszt) szabványok alapján üvegmintákon elvégezendő több, mint 1500 órás időjárás állósági vizsgálatot végeztünk el. A PV3929 100°C-os forró, száraz klimatikus körülményeket ír elő, a PV3930 szerint meleg, nedves klímában kell tesztelni a gépkocsi elemeket, tartozékokat.

Részletek itt...

 


 

Autóüveg színváltozása hő és napfény hatására

Salgglas Üvegipari Zrt.

A tesztsorozat második résztvevője a különlegességnek számító PV2503 volt. Ennek a szabványnak a célja, hogy meghatározza az üvegek színváltozását hő és napfény hatására. Első lépésben az üveglapok egy színmérésen estek át, majd hőterhelést és egy fekete dobozos vizsgálatot végeztünk rajtuk.

Részletek itt...

 

 

 

 

 


Nyomtat Elküld   Lap tetejére

Bisnode tanusitvany